Mój opóźniony przepis na biszkopcik z jabłkami:
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka cukru
- 4 jaja (oddzielnie żółtka i białka)
- 8 łyżek oleju
- 8 łyżek gorącej wody
- 1,5 szklanki cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 paczka cukru waniliowego(opcjonalnie)
Żółtka z cukrem utrzeć. Następnie dodać olej oraz wodę. Zmiksować. Podczas miksowania, stopniowo dodawać proszek z mąką.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować papier masłem.
Na spodzie kłaść koło siebie grube (że tak to nazwę) półplasterki jabłek. Zalać je masą. Rozgrzać piekarnik do 165 stopni na 30-45 min. Aż się ładnie zarumieni. SMACZNEGO!!!:):):)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz