Translate

czwartek, 7 lutego 2013

Opóźniony przepis na puszysty biszkopt z jabłkami!!!


Mój opóźniony przepis na biszkopcik z jabłkami:
SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka cukru
  • 4 jaja (oddzielnie żółtka i białka)
  • 8 łyżek oleju
  • 8 łyżek gorącej wody
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 paczka cukru waniliowego(opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
Żółtka z cukrem utrzeć. Następnie dodać olej oraz wodę. Zmiksować. Podczas miksowania, stopniowo dodawać proszek z mąką.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować papier masłem.
Na spodzie kłaść koło siebie grube (że tak to nazwę) półplasterki jabłek. Zalać je masą. Rozgrzać piekarnik do 165 stopni na     30-45 min. Aż się ładnie zarumieni. SMACZNEGO!!!:):):)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz